Etusivu
Tervetuloa
Päivitetty 20.4.2010
Navigoi tästä:

Urokset
Nartut
Pentueet
Pentu-uutisia
Rotumääritelmä
Rotutietoa
A.T.I.M.A.N.A
Näyttelytuloksia
Näyttelykuvia
In Memoriam
Linkit
Yhteystiedot

 

Rotumääritelmän tulkinta;Mario Perricone

Voidakseen ymmärtää napolinmastiffia on istuudutttava koiran viereen ja tarkkailtava sitä kärsivällisyydellä ja rauhassa, jo ennen kuin lukee sen rotumääritelmän. On keskityttävä sen kehon aaltoilevaan liikehdintään ja kuunneltava sen kurkkuääniä. On tarkasteltava sen pään ihon ryppyjen ja poimujen luomien eleiden leikkiä. Vain tällä tavalla voi saada käsityksen koiran kasvoille muodostuvaa naamiota korostavista ja pehmentävistä piirteistä ja kaulaa verhoavasta manttelista on ymmärrettävä koiran välittämä viesti, kun sen runsaat, taitteen muodostamat silmäluomet väistyvät tieltä ja paljastavat valoisan ja älykkään katseen.

Lue lisää...
Lataa tästä (PDF)


Olen Sara-Emilia Kinnunen..

asumme avomieheni ja napolinmastiffiemme kanssa Mäntsälässä, noin 60 km Helsingistä, Sälinkään kylässä maaseudun rauhassa.

Koiraharrastukseni alkoi....

jo teini-iässä, ja 13-vuotiaana sain ensimmäisin oman koirani. Vuonna 1991 hankin ensimmäisen molossini, bullmastiffi-uroksen ”Remun” (Viidog’s Caesar Remus),
Remu nukkui pois syksyllä 1999 8-vuotiaana sairastettuaan luusyöpää. Remu oli todellinen englantilainen herrasmies.
Napolinmastiffi kiinnosti minua jo tuolloin, Suomessa oli silloin hyvin vähän tietoa ja kokemuksia rodusta, annoinkin asian hautua ja pyrin hankkimaan tietoa tuosta minua niin kiehtovasta koirasta.
Napolinmastiffi tuli elämääni vuonna 1995 kun hankin ensimmäisen napolini ”Massan” (Pigheaded Cutthroat Anceliga), eikä sen jälkeen ole mennyt päivääkään ilman napolinmastiffeja vierelläni.

Massa oli tuolloin 9 kuukauden ikäinen ja kasvattajalleen palautunut. Olin sikäli onnekas ensimmäisen napolini kanssa että Massa oli luonteeltaan todellinen Napoli, vaikkei ulkomuodollisesti aivan ruusu ollutkaan. Massa ei ollut näyttelykoira eikä siitoskoira, mutta se opetti minulle paljon siitä mitä on napolinmastiffin uskollisuus ja kumppanuus , sekä sen suuri intohimo ja tehtävä suojella ja vartioida omiaan. Sen lempeys ja tulisuus. Sen itsevarmuus ja järkähtämättömyys.

Massan ja Remun riesaksi saapui syksyllä –96 napolinpentu ”Miina” (Rantatuulen Bellatrix). Kolmannen koiran tultua sai kaupunkiasuminen jäädä ja muutimme tänne maalle missä koirilla on tilaa ja mahdollisuus rodunomaiseen käyttäytymiseen. Maalla napolit ”puhkesivat kukkaan” päästessään todella vartioimaan!

Jatkuu>

Päivitykset hoitaa marikoo.com | Applesin © 2004 | All Rights Reserve